Taxi Schilde? Taxi Dielman!

Taxi nodig in Schilde?

Taxi Dielman heeft als thuisbasis Schilde. Daarmee zijn we de enige taxiservice in Schilde zelf. Bent u zelf inwoner van Schilde en wilt u graag een beroep doen op onze taxi? Dan staat Taxi Dielman in een mum van tijd voor u klaar. Bel ons voor uw taxirit binnen of buiten Schilde!

Taxi nodig?
Bel 0492 08 73 12

Schilde is thuisbasis van Taxi Dielman

Als geboren en getogen inwoner van Schilde kent taxibestuurder Erik Dielman Schilde als zijn broekzak.
En ook deelgemeente s‘-Gravenwezel kent weinig geheimen voor taxi Dielman.

Schilde als uitvalsbasis voor omliggende gemeenten

Schilde is zo’n fijne uitvalsbasis voor taxibedrijf Dielman omdat het een bijzonder aangename gemeente is, zo dicht tegen Antwerpen aan. Wist u trouwens dat Schilde in 2008 in een studie van de Katholieke Universiteit van Louvain benoemd is als de aangenaamste gemeente van Vlaanderen?  En dat ‘s-Gravenwezel sinds jaar en dag bekend is als ‘parel der Voorkempen’?

Schilde en ’s Gravenwezel: vanouds economische centra

De naam Schilde dateert van voor de middeleeuwen en komt van ‘Scint-Lo’ wat zoveel betekent als ‘beboste plaats aan de Scint’. De Scint is de rivier die we nu De (of het) Schijn noemen, een zijrivier van De Schilde. In de middeleeuwen zwaaide de adellijke familie van de Werve er de scepter. Schilde groeide vooral economisch na 1745 toen het aan de kassieweg van Antwerpen naar Deurne doorgetrokken werd naar Schilde. De Turnhoutsebaan was een feit en de dorpskern van Schilde met de plaatselijke winkels en ambachtslui concentreerde zich al gauw rond deze verkeersader.

Turnhoutsebaan in Schilde:
strategische ligging bij Antwerpen en Turnhout

Vandaag heeft Schilde nog steeds een economisch centrum dat zich concentreert in de omgeving van de Turnhoutsebaan. Vanuit Schilde is het makkelijk om naar Antwerpen te rijden, of de andere kant op naar Turnhout. Vanwege die strategische ligging heeft Schilde veel mensen aangetrokken en is Schilde en deelgemeente ’s-Gravenwezel flink gegroeid de voorbije decennia.

Schilde: ook centraal voor taxi omliggende gemeentes

Schilde is ook de perfecte uitvalsbaiss voor Taxi Dielman om andere gemeentes in het
omliggende van een taxi te voorzien. Taxi Dielman bedient ook Zoersel, Westmalle,
Oostmalle, Oelegem, Wijnegem, Ranst, Wommelgem, Schoten,…

Taxi nodig?
Bel 0492 08 73 12